Stránky

4/28/2015

lust for art: Milan Grygar @ Městká knihovna

Milan Grygar je najlepší (dobre asi som to hovorila aj o Kubičkovi a asi Niklovi, ale keď tie výstavy v GHMP ma dokážu vždy tak nadchnúť, že týmto musím pozdraviť kurátorov, že veľmi dobre zrobili:). A je to tak skvelé, že tam pôjdem aj druhýkrýt, pretože túto výstavu Vizuálni a akustické predĺžili do 10.5.2015! A Milan si zaslúži, aby sme sa zase stretli :DDD. 

Inak najväčším "highlightom" na výstave boli pre mňa jeho veci, to je jasné, ale potom náhodné zladenie sa s jeho obrazom (a pre mňa ako milovníka spájania súvislostí totálny zásah do čieneho:). Výstava je retrospektívna, tekže zbadáš prierez Grygarovou tvorbou. Čo je totálne super, lebo otázka je kedy to opäť zbadáš, keď nie teraz?:D Som nejak začala intenzívnejšie vnímať hodnotu času :). 

Po výstave sme si dali Café Slávia a potom sme ešte stihli Kampu (za umelecké vstupné, ešte som využila to, že som chodila do Scholastiky, takže celú Kampu, čo je asi 5 výstav do 4stoviek a my sme to mali za 20CZK :). A dostala som najviac super darček knihu o Matejovi Krénovi, ktorá mi evokuje spomienky na rok 2008 (zase tie súvislosti: prvýkrat DOX prvýkrát Matej Krén a super spomienky, a k tomu mi ešte evokuje Davida Bowieho ♥). 
 

4/15/2015

najlepší piatok ever s 5 galériami :)

Toto bol totálne najlepší piatok. Najprv sme s Paulinemma išli pozrieť do Bílkovej vily. Potom sme s ďalšími kamošmi pokračovali do Dvořák Sec Contemporary. Potom do Galerie Václava Špály čo je na Národní tříde, ktorá je hneď kúsok od Galerie Jaroslava Frágnera, kam sme samozrejme museli ísť tiež. Myslela som si, že tým už končíme, ale (prekvapenie) našli sme ďalšiu výstavu :))) a to ako dosť náhodou. Hneď oproti GJF je totiž Betlémska galerie, kde bola mega super výstava od Jiřího Načeradského, Josefa Bolfa a Lubomíra Typlta. Kto nebol môže totálne ľutovať. Toto asi hovorím vždy, ale je to tak!  Ešte sme mali v pláne vernisáž v Hunt Kastner, kde som chcela ísť preto, lebo som tam nikdy nebola. A mal tam byť Jiří Kovanda (ktorý je pre mňa niečo ako Rolling Stones len na CZ arty scéne :) takže bolo jasné. 

4/03/2015

party, piatok a Praha

Už keď včera sme mali ten ThrowBack Thursday a nechce sa mi sťahovať aktuálne fotky tak si hovorím, že prečo nevyužiť tie staré, mám ich stále dosť. Toto bol tradične piatok a išli sme len tak von, nebola v pláne žiadna párty. Ale väčšinou, keď nastane takáto situácia - bez plánu, vznikne z toho tá najväčšia párty. V tomto prípade to vôbec tak nebolo. Dali sme si drinky, niekto šunku a potom išli do Groove baru a slušne domov :)

4/02/2015

party v Bratislave #ThrowBackThursday máj 2014



Keď už je ten štvrtok a ja mám milión fotiek z roku 2014 tak si dáme malý #ThrowBackThursday. Toto bolo ešte niekedy v máji a bola to zas a opäť dosť sranda. V sobotu sme boli na bazáre u Red Poppy Stories a potom na obede U Kubistu.

Toto je taký malý 'teaser' už k sobotnej noci a pokračovanie je TU.






náhodne objavená foto WE ARE SLASH (čo sme ešte ani nevdeli, že bude :)

4/01/2015

Prázdniny v SkiZábave ;) part.1

Ak by si niekto čítal TOTO, pochopil by súvislosti tohto postu. A keď nie v skratke to zhrniem. Išli sme na weekend do SkiZabavy. Myslela som, že dáme taký weekendový lyžiarsky ako zo strednej. A dali sme také arty party zo strednej ♥.

Ale poďme postupne. V piatok sme vyrazili, dali sme Kunsthalle v Žiline - čo nekonečne odporúčam. Síce druhá časť posádky bola totálne v kontraste s mojim názorom, ale čo už. Kunsthalle je bývalá synagóga v strede mesta. Čo sa týka vybavenosti, nie je tam toho moc alebo skôr okrem umeleckým objektov tam nie je nič, ale pre mňa dosť zaujímavé, že sa dá to umenie posunúť do takýchto rozmerov. Hlavne výstava sa dá pozrieť iba ak sa dohodnete s niekým cez net. Čo sme my samozrejme neurobili, ale náhodou tam bol kurátor/recepčný (fakt neviem ako nazvať dotyčného človeka) bol veľmi príjemný, že môj zážitok bol ešte precítenejší :))) NADŠENIE hodnotím 100 zo 100!

Potom sme dorazili do SkiZábavy, dali nejaké posedenie v kolibe niekto jedlo, niekto víno. Potom sme mali disco, uffff, s djom sme absolútne hudobne nezdieaľali vkus (a to sa mi páčia dosť 90's). Takže zase na bare :) Ale boli vtipné situácie.

V sobotu som vstala 9,52 a do 10 boli raňajky. Stihla som.  Trochu komplikácii nastalo až neskôr. Po Silvestri som si povedala, že končím so snowboardom, idem po 14 rokoch opäť na lyže. Lenže nechcela som si brať svoje (neladili by s bundou a nohavicami - proste rada ladím farebnostne :) Tak som si zobrala maminine, lenže lyžiarky som si neskúsila a neboli to skôr 40-41 ale také skôr 39. Ale super sme si zalyžovali, dokonca moje túžby smerovali k tomu, že by som sa šla voziť na ratraku, aj som to dokonca vyslovila, ale nie všetci vedia rozdiel medzi ratrakom a snežným skútrom. Takže som sa musela ísť voziťna skútri - vodné a snežné skútre mi spôsobujú dosť stres, ale prežila som a aspoň som urobila super fotky západu slnka. Potom sme dali saunu, bazén a mini prípravu na ďalšiu párty, ale našťastie už bez dja :)))

A inak toto je fakt preriedený výber fotiek, takže veľa fotiek bude na FB.
presné vystihnutie mojich pocitov
trocha zo sobotnej párty, viacej bude v part.2