Stránky

11/24/2014

ZUZKA mala narodky v Party House :]

Štvrtok sme boli na mega párty v Metaxa párty house na Strahove. Pili sme drinky, hádzali konfety, púšťali super pesničky a veď to poznáte:] Keby ste aj vy chceli mať tak pozrtite TU.
A inak Paulinemma zrobila mega~superko video.
A máme aj niečo u nás na SLAHI.


































11/19/2014

SAPA & Viktor Frešo

Tuším keď ešte boli prázdniny, tak po ceste zo SK sme sa s Paulinemma stavili v Sape a kúpili sme dosť blbostí :] Najlepšie boli pompomy, viedo TU. A potom ešte lacné gymsacky, ktoré sa nám hneď rozpadli. Inak Sapa mi v istých momentoch pripomínala Las Vegas, teda iba na jednej fotke. Potom podvečer som išla na Viktora Freša Art is Nice.


11/18/2014

La Biennale Di Venezia 2014!



Benátky pre mňa trochu zbytočné mesto - dosť komplikovane sa tam pohybuje, búra to všetky stereotypy mestkého života, nedá sa tam urýchlene pohybovať a jazdiť na bicykli už vôbec. A podľa mňa preto tam začalo bývať bienále umenia a architektúry. Ja som bola zatiaľ iba 2krát a to vždy na architektúre, ale neľutujem! Tento rok som chcela stihnúť už aj Guggenheim Museum, ale zase sa nepodarilo, lebo začalo pršať, roztrhli sa mi moje nové najkrajšie tenisky a bola som unavená a nemali sme čas. 

Inak bienále prebieha na 3 miestach, ja som bola iba na Giardini :( ale nedalo sa viacej. Ale potešujúce bolo, že som predavačku lístok nahovorila na študentské vstupné bez nejakého dokladu takže som si rozhodne viacej dopriala v museum shope. Btw. museum shop výborný. Inak tohtoročným kurátorom je najlepší Rem Koolhaas z Holandska - áno presne ten čo urobil TV Central v Pekingu alebo knižnicu v Seattli. Inak z pavilónov sa mi najviac páčil koréjský, japonský, dánsky a brazílsky.

A konečne som bola aj na predraženej gondole a hodnotím to ako najviac zbytočne vyhodené peniaze. 

Fotky z môjho 1 bienále v Benátkach TU.

11/05/2014

4 galérie v sobotu

Sobota po párty. Po zaujímavej párty - kamoš spadol do Vltavy :]]] Väčšinou tam ľudia u Bukanýra skáču sami od seba, on sa tam šmykol, bolo to celkom vtipné pokiaľ sme nezistili, že mu tečie krv z brady. Ale tak pár stehov v Nemocnici na Františku a bolo. Párty to bola taká priemerná, tak som si hovorila, že aspoň sobota bude musieť byť nadpriemerná čo sa týka kultúrneho vyžitia. No a predsa len aj bola :] Dali sme dokonca 4 múzea / galérie. 

Začali sme v Rudolfine. Moc som sa sem netešila, lebo tento priestor je dosť obskurného charakteru. Najmä čo sa týka pracovníkov múzea. Stalo sa mi, že som bola napomenutá, že si smskujem alebo, že stojím asi iba 10cm od umeleckého diela. Ale museum shop majú celkom dobrý. 

Potom sme dali ten malý výstavný priestor na prízemí UMPRUMky a výstava Věci a slova. Nezanechalo to vo mne nič. Ale zase na obranu expozície, ani som si nič o tom nečítala. Išla som to hodnotiť iba podľa môjho vizuálneho vnímania. 

Ďalej sme šli do Dvořák Sec Contemporary.  Momentálne tam vystavuje RICHARD STIPL & JOSEF ZLAMAL. Vôbec ich nepoznám a aj vernisáž som prešvihla. Celkom zaujimavé, ale na mňa príliš veľa čiernej a sivej. Ale stála expozícia ma vždy poteší. Najmä psychadelický obraz meniaci farby, najmä keď ide do ružova sa mi moc pozdáva :]]]

A poslednou zastávkou bol Palác Kinských a výstava Drak se probouzí – současné inspirace východoasijským uměním. To sa mi zase dosť páčilo, dokonca sme vychytali aj deň kedy bol japonský deň a mali tam super vecičky v doprovodnom programe. Napr. super knižky mali v zľave a mohli ste si pokresliť lampióny a k tomu ešte aj špeciálne japonské jedlá dať. 

Fotky vôbec nejdú chronologicky - alebo teda sú mega domixované :]
Ladislav Sutnar v museum shope v Rudolfine
Dvorak Sec Contemporary
Dvorak Sec Contemporary

11/03/2014

Party v piatok

Tak jemne sme sa zabávali na narodkách Page 5 a potom jedna naša polovica išla do Nodu a do 2.Patra. Nakoniec sme skončili v Nemocnici na Františku - našťastie nič hrozné to až tak nebolo :]